Avbytare: Robin Mårtensson, Jonas Persson, Patrik Lippe, Carl Odell och Fredrik Odell.

Byten:
Pontus Andersson ut - Robin Mårtensson in 36 min
Robin Mårtensson ut - Jonas Persson in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Oavgjort mot formstarkt motstånd trots 1-3 ledning med 9 minuter kvar. Efter en usel inledning i serien med inga segrar på de 7 första matcherna kom man nu till matchen med 7 raka segrar i ryggen. Men det var ÖT Smygehuk som tog kommandot under inledningen och rullade fantastiskt fin fotboll de första 10 minuterna, dock utan utdelning. I den 11:e minuten slår André Andersson en fin boll på djupet ut på högerkanten till Oliver Oliveros som tar sig ner mot kortlinjen innan han spelar bollen lågt mot första stolpen där Christian Ahlström sånär får en tå på bollen men bollen rinner rakt genom straffområdet och ut till inkast. I den 12:e minuten får Nydala en frisparl vid mittlinjen. ÖT Smygehuk ställer försvarslinjen på 16-meterslinjen. Bollen slås och en tillfälligt omarkerad Nydalaspelare tar sig bakom vår backlinje och målvakten Andreas Sonesson rusar ut men Nydalaspelaren kan elegant nicktoucha bollen i mål till 1-0. Oväntat och ologiskt då detta var Nydalas första riktiga chans. Efter Nydalas ledningsmål går matchen ner i tempo och inget av lagen lyckas vaska fram några chanser. Inte förrän i den 43:e minuten då Viktor Jörgensen spelar upp bollen på vänsterkanten till Oliver Oliveros som kommer 1 mot 1 och Oliver tar sig förbi försvararen som håller hårt runt midjan på Oliver (kunde blivit frilägesutvisning om Oliver ramlat). Oliver tappar lite fart i och med livtaget och ställs nu mot två nya försvarare när han kommer in i straffområdet. Först blir han sparkad över benen (straff?) sen går bollen upp på en utsträckt Nydalahand (straff!) men Oliver lyckas på något sätt ta sig runt den utrusande målvakten och slå in 1-1. Detta var Olivers 18:e seriemål i år! Andra halvlek inleds som den första med ÖT Smygehuk övertag. I den 55:e minuten vänder Viktor Jörgensen spelet ut till höger där Johan Hellström tar ner. Johan vänder inåt i banan och avlossar en vänsterkanon som målvakten lyckas rädda till hörna som blir resultatlös. I den 57:e minuten får ÖT Smygehuk en vänsterhörna. Johan Hellström lyfter in mot första stolpen där Adam Norén möter upp och avslutar direkt och bollen går i mål via en försvarare på mållinjen till ledning 1-2. Detta var Adams 4:e seriemål i år. Nu trummar ÖT Smygehuk på för ytterliggare mål och Nydala börjar gå på knäna. I den 63:e minuten slår Robin Mårtensson ett inlägg från höger som Oliver Oliveros skjuter direkt från 16-meterslinjen tätt utanför. I den 66:e minuten räddar André Andersson på mållinjen efter en tilltrasslad situation i ÖT Smygehuks straffområde. I den 69:e minuten kommer Johan Hellström fram på vänsterkanten och slår ett inlägg som Robin Mårtensson försöker skjuta direkt på men försvararen täcker. Robin snappar upp bollen igen och spelar Philip Marklund som placerar in 1-3. Detta var Philips 4:e seriemål i år. Direkt efter avspark i den 70:e minuten snor Oliver Oliveros bollen från Nydala och Oliver drar på ett kanonskott från 25 meter som tar stenhårt uppe i ribbkrysset och ner på mållinjen och ut. Ytterst nära spiken i kistan där. I den 81:a minuten kommer Nydala fram på vänsterkanten och man slår ett inlägg nära vårt mål som en fri Nydalaforward (misstänkt offside) kan nicka i mål till 2-3. I den 85:e minuten spelar Johan Hellström in bollen i Nydalas straffområde till Philip Marklund som dribblar bort två försvarare och kommer ensam med målvakten men Philips avslut blir alltför tamt och målvakten kan rädda med en fotparad. Bara sekunder senare kommer Nydala fram på högerkanten där en spelare lämnats fri och ensam med Andreas Sonesson gör han inget misstag utan han slår in kvitteringen till 3-3. Under de sista minuterna är Nydala nära några gånger att avgöra men matchen slutar 3-3. Man retar sig att vi inte hade flytet att avgöra matchen tidigare och då tänker jag mest på Olivers kanonskott i krysset och Philips friläge. I nästa match väntar MF Pelister på hemmaplan på torsdagen den 23:e augusti med matchstart 18:45 på Smygehamns IP.